“На територията на общината или в общинската администрация не се допускат  закононарушения по обществени поръчки, договори, по други мероприятия и действия. Аз съм кмет от шест години и мога да твърдя, че през това време не е обжалвана нито една обществена поръчка на общината. Наскоро съветник на БСП обжалва търг, тъй като Комисията за установяване конфликт на интереси не го допусна да участва за закупуване на общински обект – заяви кметът Георгиев по повод изявлението на лидера на “Ред, законност и справедливост” Яне Янев, че има сигнали за корпуционни сделки на местната власт в Ботевград. Градоначалникът каза още, че на територията на общината дейност развиват около 12 строителни фирми, коите не могат да поемат изпълнението на всички общински обекти /от 30 до 50 на година/. По тази причина някои от фирмите кандидастват за изпълнители на повече обществени поръчки.

“Общината е работила със следните строителни фирми: “Микра”, “БКС”, “ВиК”, “Европа”, “Георги Диков”, “Барези”, “Римекс”, “Ангел Пелов” и други. Между тях няма фирми на жена ми, на сина ми, на братовчедите ми” – допълни кметът. Той обясни, че провеждането на обществените поръчки ръководи един от неговите заместници, а две комисии следят за изпълнението и разплащането.

“Не мога да резбера защо онези, които искат да се повторят в Парламента и в политиката, непрекъснато плюят по кметовете!? Та ние не участваме в изборите за депутати. За да спечелиш уважението и подкрепата на избирателите, не трябва да плюеш отсреща, вляво или вдясно, а да казваш какво си направил и да го показваш” – допълни Георги Герогиев.