"Не, не чакам второ дете, но да е живот и здраве, мислим в тази насока," заяви пред bTV Моника Йосифова, приятелка на лидера на БСП и Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Екипът на предаването „Тази събота" гостува в дома на семейството, за да разкаже кой сменя памперсите и кой масажира бебето, как е пламнала любовта между тях и правят ли компромиси, за да са заедно. Това беше и първото тв участие на малката Дария - дъщерята на лидера на Сергей Станишев и пиар консултанта Моника Йосифова.

Тя разказа още, че двете й деца от брака й с банкера Венци Йосифов много харесват мъжа до нея. Сергей е много добър разказвач, обясни Йосифова. Станишев пък допълни, че с децата често играят на градове. Освен това те гледали заедно и новинарските емисии по телевизиите и често задавали въпроси, свързани с българската политика.

Двамата имат малко дете, но все още нямат брак. Сергей и Моника обмисляли и варианта да узаконят връзката си. По нейно настояване обаче въпросът бил отложен за близкото бъдеще. Причина за това бил фактът, че наскоро тя приключила семейния си живот с Венци Йосифов.

„Формално все още не съм направил предложение", каза Сергей Станишев, а Моника допълни: „Най-добре да изчакаме още малко". Стана ясно още, че в момента експремиерът е в приятелски отношения с неговата дългогодишна приятелка - журналистката Елена Йончева. Той не отговори на въпроса защо двамата се разделиха и поеха по собствен път.

Водещата Лора Крумова го попита дали има ревност помежду им. „Моника е македонка..и с това, според мен, всичко е казано. И искам да добавя, че и аз съм македонец", отвърна развеселен Сергей Станишев.