Детето е по-важно от политиката, в нея има успехи и неуспехи, но цялостен смисъл на живота придават децата, заяви в предаването "Търси се" по bTV лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Нежната му половинка ПиАр-гуруто моника Йосифова пък го предизвика да изпее "When I'm 64" на "Бийтълс", което екс премиерът направи в студиото на живо.Сергей Станишев призна, че раждането на дъщеричката му Дария е най-важното събитие в живота му досега. Според него е прекрасно човек да вижда как бебето се превръща в човек със свои черти и свои особености, да вижда себе си в детето. "Това те кара да се чувстваш безсмъртен по свой начин", призна Станишев. " Детето е по-важно от политиката, в нея има успехи и неуспехи, но цялостен смисъл на живота придават децата", категоричен бе той.


"Човек трябва да мине и през ергенлъка, но семейството и уюта, опората която имаш, и децата придават друг смисъл на живота, както вече споменах", каза той. "Гледаш на света и на себе си през друга призма."


Той сподели също, че никога не се е чувствал самотен заради многото работа, която винаги е имал. "Във всичко, което съм постигнал като човек, политик и държавник, съм влагал всичко от себе си", заяви още.


По думите му в живота няма лесни битки, а важно е да не се предаваш и да не смяташ, че има предварително спечелени битки.


На истински релакс Сергей се отдава при гмуркането, но за съжаление това напоследък му се отдава много рядко. "При гмуркането се откъсваш, не мислиш за нищо, това е друг космос", въодушеви се БСП лидерът.


Той изрази вярването си, че ако един политик се вземе прекалено насериозно като човек и политик и се откъсне от земята, може да се срине от високо.


Предизвикателство да изпее песента на "Бийтълс" "When I'm 64" към мъжа на живота си отправи нежната му половинка ПиАр-гуруто Моника Йосифова. Тя разказа пред камерата, че Сергей й е дал ново начало. И сподели, че го е видяла в друга светлина през 2009-а, когато социалистическата партия е загубила изборите - върху Станишев се изсипала толкова кал, а той въпреки това е проявил изключителна сила, успял да се изправи на крака и да продължи напред.


Това предизвикало истинското й възхищение. Освен че е силен, "той е нежен добър и всеотдаен", призна Йосифова. И допълни, че първоначалните й страхове дали той ще се разбира с двете й по-големи деца, се е разсеял напълно и е благодарна на Господ, че "нещата се получават".


Освен "Бийтълс" Станишев пропя и детски песнички в студиото в чест на дъщеричката си.