На публичното обсъждане на Бюджет 2012 на община Ботевград, което се проведе днес, присъстваха представители на общинската администрация, общинските фирми, кметове на села, общински съветници. Обсъждането бе открито от кмета Георги Георгиев. 
„Прави ми впечатление, че в залата не присъстват онези, които критикуват и злобеят. Аз лично не крия желанието си да се срещна очи в очи с тези хора. Когато критикуват работата на кмета, на общинската администрация и на Общинския съвет, нека излязат открито, а да не се крият като мишоци по страниците на интернет. Да дойдат тук в залата и да представят своите съображения и вълнения. Нали затова провеждаме публично обсъждане. Но независимо от това, че не присъстват, ние няма да спрем нашия ход напред, заяви градоначалникът. – Проектобюджетът беше обявен на страниците на двата местни вестника и в интернет. Така че голяма част от жителите на общината са имали възможност да се запознаят с нашите намерения и желания за работа. И  през тази година общинската администрация представя изключително съдържателен и напрегнат бюджет. Определям го като такъв, защото държавата гарантира 10 000 000 лева за развитие на общината, а ние сме разработили програма за повече от 35 000 000 лева”, допълни Георги Георгиев. Той каза, че и през тази година общината ще продължи да осъществява гъвкава данъчна политика и ще работи усилено за привличане на финансови средства по европейски програми. В хода на обсъждането кметът обясни, че определените средства за изпълнение на обекти в отделните села не трябва да бъдат повод за притеснения или изказвания от рода, че някои ще бъдат лишени, тъй като в инвестиционната програма са заложени и други средства за благоустрояване на населените места.
Георги Георгиев добави, че гражданите, които имат предложения или искат да изразят мнение по Бюджет 2012 на общината, може да го направят и на извънредната сесия  на ОбС, която ще се проведе на 9 февруари /четвъртък/ от 9 часа в малкия салон на читалище "Христо Ботев".