«МАННЬОНХВА»
Повече от 1000 години, корейски майстори на приложното изкуство са започнали да украсяват мебели и други предмети от бита с черупки на мекотело.
Днешните корейски майстори  се опитват  да   разширяват  възможностите на тези  специални  естествени материали  в занаята.
В резултат на това през 60-те години на миналия век се създава  нов  вид,  мозайка  от  раковини,  съчетаваща   елементи на приложни и изящни изкуства.
В мозайка "MAННЬОНХВA" се съчетава блясък и цвят на черупката, която е основният материал и изображенията се съхраняват за дълго време. От там получава името си  "MAННЬОНХВA"-буквален превод на "вечна картина".
В Корея, страната на утринната свежест, която идва от морета от три страни, художниците имат богат избор от материали за работа по мозайката "MAННЬОНХВA".  И създават красиви пейзажи от този млад вид представител на изкуствата и занаятите.
Днес  мозаичното изкуство "MAННЬОНХВA" твърдо заема своето място в корейските изкуства и занаяти и произведения на този тип мозайка придобиват широка популярност в много страни по света.
ГОБЛЕНИ
Корейската бродерия е вид национално изкуство, което отразява красиви и фини чувства на корейските жени.
Корейските жени отдавна са създали и развили оригинални техники на бродерия. Днес те създават произведения на бродерия по съвършени техники в различни форми.
Главни жанрове на ръчната бродерия са природни пейзажи  портрет, животни и растения.
Произведенията на бродерии, украсени по най-различни начини, с материали, техники, чиито корени са усвоени с упорито търсене, усъвършенстване на таланта и трайни усилия за създаване на съвършени  бродерии.
Корейската бродерия, изобразяваща реалността от живота, има своите златни медали на международни изложби.
Представителна изложба на Севернокорейското изкуство има уредена в малкия салон на  НЧ „Тодор Пеев-1871” в Етрополе и ще бъде открита за посещение до 24 февруари т.г.
Експонатите се предлагат за свободна продажба.