Въпреки че Рафаел Надал е носител на шест титли от "Ролан Гарос", той така и не успя да влезе в сърцата на местните фенове. Една от причините е, че французите по традиция не обичат испанците, а това си пролича и в поредното видео, пуснато по местния "Canal Plus".
Скечът е от сериита "Les Guignols" (в превод от френски "Куклите") и в него кукла с главата на Рафаел Надал уринира в резервоара на колата, след което автомобилът тръгва бързо и тенисистът е спрян от полицаи заради превишена скорост. Посланието на видеоклипа e "Испанските спортисти не печелят случайно", излизат емблемите както на испанската тенис федерация, така и на футболната и тази по колоездене.

"Този път отидоха прекалено далеч - коментира президентът на тенис федерацията Хосе Луис Ескануела. - Ние не можем да останем безразлични към клеветите по адрес на нашите състезатели". Испанците са получили подкрепа от ITF, която е видяла шегата с Надал като атака срещу анти-допинговата програма.

Видеото излезе в ефир само няколко часа след като Арбитражния спортен съд наказа испанския колоездач Алберто Контадор за две години заради употреба на допинг и му отне победата от Тур дьо Франс от 2010-а.

Испанската тенис федерация е решена да даде под съд френската телевизия заради неправомерно използването на логото й и клевета.