Започна първото заседание на временната анкетна комисия в парламента, която ще разследва случаите в Перник, Мировяне, Скравена. Комисията ще разследва първо случая в Перник – отвличането и убийството на Мирослава и самоубийството на заподозрения Стойчо Стоев.
След това комисията ще разгледа случаите в Мировяне и Скравена .В момента членовете на комисията дават своите предложения за кръга от лицата, които ще бъдат изслушани в комисията.
Бяха приети вътрешни правила, според които, когато става дума за следствена тайна, или се разглежда класифицирана информация – заседанията на комисията ще бъдат закрити. Останалите заседания на комисията ще бъдат открити за медиите.
Красимир Ципов от ГЕРБ е председател на временната анкетна комисия. Комисията има 7 членове. Членовете на комисията от парламентарната група на ГЕРБ са: председател Красимир Ципов и членове – Димитър Лазаров, Пламен Нунев, Цветан Сечанов, Емил Радев и Румен Иванов. В комисията влиза независимият Димитър Колев. Останалите парламентарни групи oт опозицията не предложиха свои представители във временната анкетна комисия.
Срокът за работата на анкетната комисия е 1 месец.