Утре мъжете на  Балкан ще гостуват на Черно море в среща от 19 кръг на НБЛ. Мачът е утре от 17 часа в зала Конгресна на ДКС. Преди тази среща от 14 часа за първенството на А група ще се срещнат вторите отбори на Балкан и Черно море съгласно взаимната договорка между двата клуба.


Битката на моржовете - така може да се определи утрешната среща между двата тима. Защото  и Балкан, и Черно море май са единствените в лигата, които цяла зима тренират в неотоплени  зали.

В състава на домакините, които миналата седмица спечелиха абсолютно заслужено бронзовите медали в турнира за Купата на България и показаха много добър баскетбол, няма да бъде капитанът на отбора Александър Янев. Той вече е играч на гръцкия Кавала и ще остане там до края на сезона, като  не е сигурно дали ще се върне за плейофите в българския шампионат, както бе съобщено предварително. Всички останали от тима на Черно море са налице.

Балкан замина днес за Варна в пълен състав и днес от 16.30 вече направи тренировка.

 Във временното класиране зелените заемат шестото място с 6 победи и 12 загуби. Домакините са на петото място, но са с цели 3 победи повече от Балкан - имат по 9 успеха и 9 поражения.

Мачът ще бъде в зала Конгресна на Двореца на спорта, а не в зала Христо Борисов, където моряците водят подготовка. Според запознати не може да се определи в коя от двете е по-студено.

Снимка: Цветелин Кръстев