Утре от 18.00 ч. в Ботевград Балкан посреща Ямбол в среща от 20 кръг на НБЛ. Двата отбора са в добро настроение след победите им в миналия кръг. Балкан надигра във Варна Черно море със 66-54, но ямболци са в още по-приповдигнато след гръмкия им успех в зала Диана срещу шампиона Лукойл Академик със 78-75.

Кое все пак е ключовото в утрешния сблъсък между двата тима? Ако спечели Балкан, той ще има шанса да се доближи само на една победа от Черно море, ако варненци загубят утрешното си гостуване на Спартак Плевен. А при победа на Тунджа ямболският тим ще се завърне на третото място във временното класиране, от което бе изместен тази вечер след успеха на Рилски спортист като гост на Левски.

Има и друг ключов момент. Който и двата тима спечели мача в Ботевград, ще бъде нарушен паритетът в срещите помежду имот 2005 година насам. Засега балансът е 12-12 победи.

В последните 5 мача обаче успехът неизменно е на страната на Тунджа. Последната победа на Балкан е на 26 март 2011 година.

Треньорът на Балкан Михаил Михайлов каза преди последната тренировка тази вечер, че всички баскетболисти на Балкан са здрави и са готови за мача. Според официалния сайт на ямболския тим съществува вероятност в състава на гостите заради неизлекуване да не е Стоян Петков, който направи първия си силен мач в лигата точно срещу Балкан при гостуването в Ботевград през есента.

Старши съдия на мача е Марин Механджиев, останалите двама рефери са Искрен Манолов от Бургас и Венцислав Великов от София. Комисар е Ангел Иванов.