Вицепремиерът Цветан Цветанов е получил задача от премиера Бойко Борисов – от понеделник да се започне подготовка за предложенията за структурни промени, които да бъдат внесени в парламента, ако има длъжностни лица, които не са върнали допълнителното си възнаграждение.

Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет, което бе проведено в сряда.

Припомняме ви, че в сряда Борисов заяви пред медиите, че всички от политическия кабинет трябва да върнат бонусите си до петък.

По време на заседанието на Министерски съвет премиерът е казал: „Имате възможността с добрия Симеон Дянков да се справите до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов”.

„Мисля, че тук, в този кабинет ясно и точно казах, че длъжностните лица министър, заместник-министър началник на политически кабинет, областни управители, заместник областни управители в условията на криза няма да взимат допълнителни пари. Едни ги наричат бонуси, други - ДМС, трети – от участие в бордове и т. н. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, като се върна в петък, ще подпиша – от ДПС са ми пратили писмо – кои от този кабинет са взимали такива пари. В петък ви е крайният срок който е взел, повтарям, от тези длъжностни лица: министър, заместник-министър, началник на кабинет, областен управител, заместник областен управител, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени, ще внеса в парламента за смяната му, ако е заместник-министър, ще го уволня, ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът. Тъй като в петък аз ще подпиша писмо-отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което никога не може да се случи, и в понеделник ще направя необходимите промени. Мисля, че съм ясен, точен и разбран”, казал още Борисов по време на заседанието на парламента.