Авторът на „Телефонна любов", която Филип изпълнява на руски, не е в групата, изявила съдебни претенции към бившия съпруг на Алла Пугачова. Както „Уикенд" вече писа преди седмица, Тончо Русев е в отлични отношения с Киркоров, което предполага и изяснени помежду им финансови съображения.

Филип пее и „Горчиво вино" от Тончо, която у нас е хит в репертоара на Веско Маринов.

Гостуването на Тончо Русев в Москва е по покана на една от националните телевизионни канали НТВ. Изказването му ще бъде заснето и излъчено идната седмица. Исканията на група други български композитори (Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев) постигнаха медиен отзвук, в отговор на което се организира предаването.

В последния ден на февруари агенция ИТАР-ТАСС излезе със съобщение по случая, позовавайки се на пресслужбата на Киркоров. Новината е, че юристите на Филип са намерили в архивите на певеца договори, потвърждаващи правото му да изпълнява техни песни. Те биха ги предоставили в съда, ако се стигне до съдебно изясняване.

Пиарите на Киркоров допълват, че той е получил приза „най-продаваният артист в Русия" за албум, в който не се съдържа песен от протестиращите български автори. А ако в други албуми е имало български произведения, отчисленията трябвало да се търсят от издателя им, бившия звукозаписен гигант „Мелодия".

„Филип никога не е имал проблеми със своите автори, сред които са знаменити композитори и поети. През лятото Киркоров ще тръгне на голямо турне в България и Европа и това е станало повод точно сега да възникне този спор" - обобщава неговата агенция.