Състезателят по олимпийско таеекуондо от ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик Владимир Далаклиев пак започна да печели турнири. След серия от неприятни контузии, които го съпътстваха в последно време, вчера той отново стъпи на най-високото стъпало.


Влади спечели турнира от най-висок ранг G1 - Русия Оупън, който се проведе в Москва. Той стана  победител в своята категория до 68 кг, в която участваха 30 състезатели.


Очаквайте подробности!


 Ето и самите подробности за това как Владимир Далаклиев стана за втори път шампион на "Русия опън". Те бяха съобщени от неговия треньор Пламен Трънски, с когото бяха заедно в руската столица. 


"Влади бе поставен под Номер 2 в основната схема и пропусна първия кръг. Стартира срещу участвалия на младежката олимпиада в Нанджин Сосо Квартцхава от Русия и се наложи безпроблемно със 7-2, но нарани дясната си подбедрица. На четвъртфинала негов съперник бе състезателят от Йордания Латих Отман. Срещата бе оспорвана, тъй като заради болките Влади игра затворено и реши мача буквално 2 секунди преди края на редовното време, когато отбеляза победната точка. В полуфинала се изправи срещу руснака Даниил Салников и спечели срещата отново с 3-2 точки. В битката за златото съперник на Влади Далаклиев бе друг представител на солидната група от Йордания - Ахмад Абугхауш. Йорданецът попадна във вихъра от удари на нашия състезател, който спечели с категоричното 14-1. 


Поради организационни неуредици срещите на Далаклиев започваха доста късно през деня и  се наложи да играе мачовете си с почивка от по 10 минути между тях, което заедно с травмата от първата среща допълнително усложни задачата по спечелване на призовото отличие. Двамата станахме в 6 сутринта и отидохме рано в зала Локомотив, тъй като жребият все още не бе изтеглен, и чакахме до късния следобед"


С победата в Москва Владимир Далаклиев си гарантира нови 10 точки за световната ранглиста. По-важното обаче бе, че той показа и на себе си, и на останалите, че може да печели отново големи турнири. В крайна сметка той е единственият българин, печелил 9 ранкинг турнира от клас А и G1 при мъжете и е с призови медали от още 3. Следващата цел пред него и другите състезатели на клуба е предстоящия турнир от G1 сериите в Белград - "Галеб", който е на 10 - 11 октомври.