Спецакцията беше реализирана с участието на служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност при областната дирекция и техните колеги от районните управления в Правец и Ботевград съвместно с представители на комисията за защита на потребителите.
При проверка в заложна къща в Правец инспектиращите установили, че заложен лек автомобил “Лада” с варненска регистрация не се съхранява на предвидения за целта охраняем паркинг, което е нарушение на чл. 19, ал. 4 от Наредбата за дейността на заложните къщи. На собственика на обекта Д.Д./35г./ бил връчен констативен протокол.
Редица нередности бяха констатирани и в заложна къща в Ботевград, собственост на 42- годишния С.М. Проверяващите установили, че условията на удовлетворяване в случай на непогасяване на заемите, както и условията и разходите при предсрочно погасяване и за връщане на заложените вещи не са обявени на видно място, а също така и че не се издават разписки при заплащане на падежа на заложния билет, за което надлежно било отразено в констативен протокол.
И двамата собственици са призовани да се явят в сградата на комисията за съставяне на акт за административно нарушение, съобщава пресцентърът на ОДМВР - София.