Михаела, по-голямата дъщеря на Христо Стоичков, е от 20 дни на снимачната площадка на "Стъклен дом". В сериала играе себе си, което според нея е много по-лесно, отколкото да влиза в кожата на измислен герой. "Асен Блатечки? Да, готин е. Но и всички други са такива. Не мога да издам с кого ще имам сцени", усмихва се Стоичкова.

На снимачната площадка всички й помагат. Разбира се с актьорите, а нерядко баща й праща поздрави по нея на Елена Петрова, защото двамата се познавали отдавна. Мика, както я наричат приятелите й в чужбина, е много далече от актьорската професия, но това не й пречи да се учи в движение. Има опит пред камера - била е тв водеща в Испания, където всъщност минава по-голяма част от живота й. Покрай работата на баща си обикаля къде ли не - Италия, Япония, САЩ. Затова сега, когато се завръща за по-дълго в родната си страна, й се налага да взема уроци по български. Преподавателката й обяснява на английски - него Мика знае най-добре, макар да владее още 5 чужди езика.

Уроците изобщо не са някаква приумица. Освен че ще се снима в "Стъклен дом", Михаела ще прави и свое телевизионно предаване. Вече е измислила концепцията за него, събрала е екип и дори преговаря за старта му. "Бих искала да е свързано с бТВ. Ще е нещо, което не сте виждали досега, но няма да издавам повече", обяснява тя.

Макар Стоичкова да има награда за най-добра спортна журналистка от Испания, предаването й няма да е само за спорт. В него ще има от всичко по малко. "Сигурна съм в себе си и че ще успея, защото съм голям инат", смее се Михаела.

Докато обикаля държавите, завързва приятелства къде ли не. Още си спомня как веднъж, когато вечеряла със семейството си в Барселона на ресторант, едно момче потърсило телефона й. Той беше на около 14-15 г., и аз бях на такава възраст. Попита ме дали мога да му дам номера си, защото беше пристигнал наскоро и още нямаше никакви приятели", спомня си Стоичкова. От малка се знае и с Жерар Пике, а той пък скоро я запознал с приятелката си - певицата Шакира.

Освен всичко останало тя е живяла и в Швейцария, но не покрай баща си, а заради приятеля си Дани Клос. Там тренират пилотите от Формула 1, какъвто е и той. Двамата отсядат в малка дървена къща, а наблизо имало няколко крави и кокошки, които стопаните на къщата гледали. "Той много се грижеше за мен, заедно ходехме по състезания", разказва тя. Двамата са заедно 3 г. Разделят се, защото Михаела иска да прави своя кариера, а не да стои зад неговия гръб, макар и до днес да поддържат приятелски отношения.

Стоичкова завършва спортен мениджмънт, маркетинг и пиар. Но още когато е на 20 години, започва да се издържа сама. Става радиоводеща заедно със своя приятелка - правят сутрешен блок, в който има и новини, и лайфстайл, дори и шеги. Явно се справя добре, защото й предлагат да се включи в тв предаване и да коментира мачове.

"Избраха мен и почнах в "Ла Ронда" в Барселона. После ме поканиха да коментирам в Мадрид мача "Реал" - "Барса", обяснява тя. Зрителите толкова я харесали, че й дали наградата за спортна журналистка.

Сега не само познатите й пожелават успех. Миналата седмица възрастна жена я спира в парка и я заговаря. Разпитва я за сериала, после разказва за дъщеря си, която живеела в чужбина, и така - 20 минути. "Говоря с всеки по улицата, не съм надута кифла", смее се Михаела. И много се учудва на измислиците на жълтите вестници по неин адрес: "Има много завистливи коментари - била съм лиглата на тати, той ме издържал. Какво съм им направила на тези хора? В Испания това го нямаше", възмущава се тя.