По традиция Професионалната гимназия по техника и мениджмънт “Христо Ботев” се включи в инициативата “Мениджър за един ден”, която се провежда днес. В нея участват 33-ма възпитаници на учебното заведение, разпределени в: “Балкангаз 2000”, “Булгаргаз”, “Атлантис център”, “ATA computers”, “Граммер”, Кабелна телевизия „Ботевград”,  Районен съд - Ботевград и други.
Рано тази сутрин трима ученици, придружени от преподавателя по икономически дисциплини Надежда Василевска, заминаха за София. Грета Янкова от 12 „д” и Габриела Цветкова от 10 „д” клас ще се запознаят с работата в Областната администрация на Софийска област, а Гергана Тодорова от 12 „д” ще бъде мениджър за един ден в Столична община.
Старт на инициативата в ПГТМ „Христо Ботев” даде директорът на учебното заведение. “Искрено се надявам това да бъде един ползотворен ден за вас и да добиете представа как протича той в реална работна среда”, каза инж. Добрин Христов. Той благодари на фирмите и учениците, които се включиха в днешната проява.
Междувременно функциите на директор на училището временно пое Йоанна Кулинска от 11 „д” клас.
“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета.

За botevgrad.com: Ивелина Тодорова – 11 „д”, Теодора Йотова - 12 ”д”, и Теодора Тодорова – 12 „д” клас