След прослушването във Варна, дойде ред и на талантите от Бургас да демонстрират своя певчески талант. Песента за "Лудата крава", "Майкъл Джeксън на кроасаните" и песента посветена на учебните предмети определено събудиха журито в морската столица.

В днешния епизод обаче Вили, Есил, Люси и Фънки ще се сблъскат с най-куриозните изпълнения на "My heart will go on". Истински смях сред членовете на журито ще предизвикат изпълненията на двайсет и две годишния Юсеин Сали от Несебър.

Младежът се оказа горещ фен на немския дует Modern Tallking, но не и на английский език. Малко преди да излезе пред журито Юсеин заяви, че говори английски перфектно. Това обаче се оказа абсолютна лъжа и докара журито до истеричен смях.

Не по-малко емоции ще предизвика и изпълнението на Диляна Костадинова, която ще се опита да изпее "Horchat Hai Caliptus" на Ищар, въпреки че преди изпълнението си тя заяви, че се справя доста добре с песента.

Димитър Ковачев Фънки се превърна в един от най-коментираните членове на журито. Изключителната му директност накара доста от кандидатите в кастингите да се разплачат и да го определят като страшилището на журито.

В днешния епизод зрителите на bTV ще могат да видят поредните сблъсъци между участниците и Фънки, който по време на едно от изпълненията дори ще си запуши ушите с фунии, а малко по-късно участничка ще влезе повторно при журито, за да иска обяснение от Фънки. Друг от участниците ще бъде отрязан от рокаджията още преди да запее.

Тази вечер от 20 часа по bTV феновете на формата ще могат да видят и участието на 68 годишна жена, с която Есил и Люси ще направят дует както и 50 годишен мъж, за който Music Idol се оказа последен шанс за изява.