Димитър Ковачев-Фънки не остана равнодушен към разпространената вчера петиция срещу неговото поведение в "Мюзик Айдъл".

„Това е петиция на бездарниците. Аз, Кийт Ричардс и още няколко души сме си такива. Не мога да съм реване, след като съм отровна гъба. А и храмът на музиката не бива да се превръща в обществена тоалетна!", коментира известният промоутър пред вестник "Новинар".

Самият той бил на свой ред в потрес от наглостта на някои участници, загубили критерий за себе си и собствените си качества.

"Защо го правиш дявол да го вземе! Нямаш ли огледало в къщи? Никога ли не си се виждал? Тези хора не си ли задават тези въпроси? Не става! Нали ме разбирате, все пак говорим за идола на България." споделя удивлението си Фънки пред сайта avtora.com.

"Не знам дали го осъзнават, но по този начин им правя услуга.", вярва той в добрината на стореното от него.

Идеалният участник в "Мюзик Айдъл", според Фънки, е човек, който грабва зрителите веднага, достатъчно акустичен е и в допълнение има добра вокална подготовка. "Няма място за пропуски, все пак говорим за млади хора с толкова много средства за информация - медиите, интернет."

Ангел Каспарянов, PR на музикалното шоу, също застава зад участника в журито.

"Подобни възражения към журито има във всички страни, където предаването съществува. Фънки е избран да бъде в журито, не за да прави комплименти или да обижда, а да открие истинската звезда - нещо, от което безспорно разбира. И той си върши работата." вярва Каспарянов.