Представител на Стилиян Петров отхвърли пред английските медии твърденията в българската преса, че капитанът на България и Астън Вила възнамерява да сложи край на футболната си кариера.

Заболяването на българина - остра левкемия, бе открито след рутинни прегледи, след като той се оплака, че не се чувства добре след мача на Вила с Арсенал през миналия уикенд, загубен от бирмингамци с 0:3. Новината за болестта на капитана на България шокира всички, като от целия свят заваляха послания в знак на подкрепа за 32-годишния халф.

В България се появиха съобщения, че Стенли смята да спре с футбола, за да се бори за живота си. Стивън Хюз, който бе представен от "Скай Спортс" като агент на българския национал от "Base Soccer", казва днес, че Стенли не смята да спира с футбола. "Не е истина, че Стилиян е казвал, че ще се оттегля от футбола. Това, което той каза бе, че ще се бори за живота си и ще води битка, за да се възстанови", казва Хюз за "Скай Спортс". Стенли започва лечението си в понеделник в клиника в Лондон.