Очакваното сътрудничество между  ръководстствата на община Ботевград и БК Балкан съвсем скоро ще придобие реални измерения. Това е добрата новина от днешния топъл и слънчев  първи ден на април за любителите на баскетбола. И кметът Георги Георгиев, и председателят на клуба Иван Гавалюгов ще задълбочат още повече своите добри взаимоотношения, като ще обединят  усилията си за издигане на още по-високо ниво на спорта Номер 1 в Ботевград.

Като първа стъпка се предвижда за първия плейофен мач на Балкан, който ще бъде в Самоков или  Ямбол, двете страни да отпуснат по един безплатен бус за феновете. Обсъжда се вероятността двамата ръководители сами да подкарат пълните с привърженици возила по съответната дестинация, по примера на кмета на Кърджали, който бе водач на автобуса за финала за волейболната купа. Нещо повече, феновете ще могат да ползват бусовете и при обратния път, дори ако тяхната подкрепа не доведе до победа на отбора.

Кметът Георги Георгиев вече удържа на обещанието си и започна строежа на новата спортна зала. Докато тя се строи, той дори има намерение да осигури средства и за ремонта на добрата стара госпожа - зала Балкан. Добронамерените и досега действия между двете така важни за Ботевград институции ще продължат и със съвместното търсене на средства за новия сезон, за да може след година мъжкият тим да заеме място в призовата тройка на НБЛ.