По време на обсъждането на отчета на болницата, включен в дневния ред на заседанието на ОбС, което се проведе в четвъртък, общинският съветник от гражданската квота на БСП д-р Марияна Горгачева постави няколко въпроса на управителя на МБАЛ д-р Филип Филев. Отговори не последваха поради намесата на адвоката на ОбС Стоян Стоянов. Той заяви, че изказването на д-р Горгачева не е свързано с отчета за дейността на здравното заведение през 2011 год.

Общинската съветничка изрази своята позиция в писмо до botevgrad.com, в което се казва: „Смятам, че  финансовите отчети и бизнес плановете на отделните общински фирми имат своя специфика. Затова при тяхното изслушване и приемане от страна на Общинския съвет е нормално да се дискутира не само по финансовата част на отчетите, а и по въпросите, свързани с предмета на дейност на конкретната фирма.
След като се запознах много внимателно както с финансовия отчет, така и с анализа на медицинската дейност на МБАЛ Ботевград и изслушах информацията на управителя, предимно за направените ремонти в болницата, възникнаха конкретни и важни въпроси за обсъждане, като:
1.Набелязаната негативна тенденция за намаляване на броя на преминалите болни през стационара;
2.Кадровото състояние на болницата - има ли текучество на медицинските специалисти;
3.Политиката на мениджърския екип на лечебното заведение за специализацията на местни лекари;
4.Намаляване обема на някои дейности в параклиничните звена – Рентгеново отделение и Физиотерапия.
Не мога да си обясня защо питанията ми предизвикаха негодувание у някои присъстващи, дори те бяха изтълкувани като „разчистване на лични сметки”, и думата ми бе отнета. Очаквах, че ще се проведе задълбочена дискусия по специфичните проблеми на болницата, тъй като разрешаването им е в интерес на всички жители на общината.”.