Двама маскирани обраха банков клон на Обединена българска банка, който се намира на ул. “Акад. Б. Стефанов” в Студентския град в София. Единият от тях е бил въоръжен.

След като нахлули в помещението, бандитите ударили охранителя и му взели оръжието. В клона е имало четири служителки. Две от тях заедно с охраната са били заключени в кабинета на управителя на клона, разказа гл. инспектор Илко Илиев от СДВР. Той отказа да съобщи точната сума, която са откраднали бандитите, но по неофициална информация тя е близо 200 000 лв.  Обирът е станал малко след 9.00 часа сутринта. Маскираните са избягали от местопрестъплението с кросов мотор, който е бил оставен в близост до клона. Нападателите са носили черни фирмени гащиризони с лого на Евротурсат и са били с черни каски.

При оттеглянето си обаче едно от чувалчетата се е разкъсало и парите са се разпиляли пред букмейкърски пункт на застреляния вчера Йордан Динов, предаде репортер на novini.bg. Собственикът на заведението "Строежа" в Студентски град е открил парите и се е обадил в полицията.

Бандитите са влезли веднага след като крупната сума с пари е била доставена в банковия клон. Служителите тъкмо са се готвили да я приберат в сейфа, когато е извършен обира, съобщи инспектор Илиев.