Реал Мадрид най-сетне счупи прокобата на Пеп Гуардиола. Белия Балет нанесе първа загуба на каталунците в първенството от 4 сезона насам насред стадион "Ноу Камп" и почти си гарантира титлата.

Мадридчани победиха с 2:1 и вече са със 7 точки аванс начело в класирането. До края остават само 4 кръга.

Резултатът бе открит в полза на гостите от Сами Кедира още в 16-та минута. В средата на второто полувреме влезлият като резерва Алексис Санчес изравни за Барса.

Почти веднага обаче Роналдо отново даде аванс на Реал и до края този резултат се запази, въпреки че гостите имаха шанс и за трети гол.

Победата на "белите" бе напълно заслужена, тъй като през целия мач те стояха много добре на терена и не позволяваха на каталунците да играят своята игра, като на свой ред организираха скоростни атаки.

Успехът е заслужен с оглед по-добре изиграния от тактическа гледна точка мач от страна на Реал Мадрид, тактиката на големия Моуриньо сработи безупречно. Европейският първенец пък не създаде достатъчно голови положения и допусна доста грешки с топка в краката.

И на двата тима предстоят тежки реванши в Шампионската лига идната седмица, като не е изключено да се срещнат на финала в спор за континенталния трофей