Делегатите на конференцията изслушаха отчетния доклад на председателката на общинската организация д-р Веселка Златева, в момента вървят изказвания по доклада. Очаква се в работата на конференцията да се включи и народният представител Драгомир Стойнев, който членува в ботевгардската организация. Като гост на форума присъства представител на партия „Ред, законност, справедливост”.
„Основна задача кд БСП е подготовка и спечелване на парламентарните избори през 2013 година” – бе посочено в доклада. Конкретната програма ще бъде приета през януари следващата година.
Социалистите отчетоха, че през изминалите четири години 52-ма членове на БСП са напуснали партията, а 48 са починали. Към момента членската маса на местната структура на партията наброява 501 човека.
Бюджетът на общинската организация за изминалите четири години е 42 373 лева. Средствата са от членски внос, субсидия от централното ръководство и дарения. Членският внос е намалял с 1755 лева, а даренията са по-малко с 9000 лева в сравнение с предходния отчетен период, съобщиха по време на конференцията.