Това е станало докато  днешният лидер на БСП  е бил войник в нашия град. „Партийният секретар, който  е приемал Михаил Миков в нашите редици, все още е жив и  здрав” – това заяви Митко Диков по време на днешната общинска конференция на БСП. Този факт бе споменат заради огорчението на Диков, че на форума на ботевградските социалисти не присъства нито един представител на националното или областното ръководство на столетницата.  Всъщност на конференцията присъства представител на националното ръководство - Ленко Петканин, но той си тръгна минути след началото на форума.
За три години членовете на БСП са намалели със 100 души и в момента са 400 в общината. За една година не е приет нито един нов член на партията, отчетоха на конференцията, няма и желаещи да оглавят първичните партийни организации. Членовете на БСП до 35 години са само 17, а тези над 70 години са 148.
За периода от 1012 до март  2015 година БСП в Ботевград е  реализирала приходи от 16 690 лв, като голяма част от средствата са от членски внос. В момента в касата на партията има 262 лева, отчетоха на конференцията.