Д-р Веселка Златева бе преизбрана единодушно за председател на БСП – Ботевград. Това стана на днешната отчетно-изборна конференция на местната структура на партията, която се проведе в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. Присъстваха 110 делегати от предварително излъчените 125.
За председателското място на партийната организация в Ботевград бяха номинирани д-р Веселка Златева, Михаил Димитров и Христо Якимов. Тъй като мъжете си направиха отвод, на гласуване бе подложена само кандидатурата на досегашния председател д-р Златева. След като бе преизбирана на ръководния партиен пост, тя каза:
„През изминалия период за миг не забравих, че съм майка, дъщеря, приятелка и съпруга. За миг не забравихq че съм председател на БСП в Ботевград. Искам и вас да призова – не забравяйте, че сте социалисти. Защото сега повече от всякога БСП има нужда не от пасивни социалисти, не от социалисти на словата, а от социалисти на действията, за да може догодина, както дадохме заявка в нашите решения, да спечелим парламентарните избори. Благодаря ви за доверието!”.
В началото на конференцията д-р Веселка Златева представи политически доклад, който получи висока оценка от делегатите. Доклад за работата на общинските съветници от БСП през мандат 2007 – 2011 год. и отчет на Контролната комисия представиха съответно адв. Христо Якимов и Цветанка Банкова.  
Днешната конференцията прие предложението да се намали съставът на новия Общински съвет на БСП от 25 на 21 човека. В него влизат 8 делегирани членове – Христо Якимов – председател на групата общински съветници на БСП, Валентина Иванова – секретар в Трудовец, Ваня Микова – партиен секретар на Скравена, Иван Благоев - Литаково, Илия Петров - Новачене, Димитринка Гацовска – Врачеш, Динко Пешев и Адриан Игнатов /нов член/ - управител на Кауфланд – Ботевград, и 13 членове, избрани на днешната конференция: Веселка Златева, Веселина Кръстева, Галя Дикова, Даниела Цанова – нов член, Николинка Цолова, Пенка Кръстева, Пенка Стефанова, Радка Джимярова, Иван Минев, Михаил Димитров, Цветан Ботев – нов член, Цветан Коцев и Цветелин Цветков – нов член, общински съветник от БСП.
„При определяне на кандидатурите са взети предвид техните лични качества, възможността за подмладяване на ръководството и способностите им да се впишат в екипа”, обясни Михаил Димитров, председател на Комисията по предложенията.
За делегати на предстоящия конгрес на БСП бяха избрани: Веселка Златева, Христо Якимов и Цветан Коцев. Гости на конгреса ще бъдат Ваня Микова и Николинка Цолова.
Делегатите на конференцията взеха решение за членове на Националния партиен съвет да бъдат предложени кандидатурите на Веселка Златева, Николинка Цолова и Драгомир Стойнев, народен представител от квотата на БСП за Софийска област, член на ботевградската партийна организация.