„И нека бъде чистота!”
Една инициатива на „МОГА” със съдействието на Община Етрополе през погледа на Деница от 9-Б клас – СОУ “Христо Ясенов”
 

Благодатен дъжд и пролетно слънце ни посрещнаха в деня за почистването на Парка на 21 април. Ние, учениците от СОУ ”Христо Ясенов” решихме да подкрепим инициативата, защото смятаме, че нашият Парк е много красив, но  за съжаление, много замърсен.
В чистенето участваха деца от 3-ти до 11– ти клас, Младите командоси, младежи от инициативна група „МОГА”, доброволци и работници от предприятие „Мир-И”. Почистването започна със събиране на отпадъците в района на Парка. Разделихме се на групи и всичко стана много бързо. Продължихме с отстраняването на излишните клони и ширещия се безполезен храсталак в Парка. Времето ни изненадваше ту с облаци и дъжд, ту със слънчеви лъчи. Въпреки дъжда, никой не се отказа от чистенето и то продължи чак до късния следобяд, когато като награда за нашия труд, пред нас се разкри прекрасна гледка!  Паркът заблестя чист и по-невероятен отвсякога! Всички изпитахме гордост от това, което направихме.
Дълго след това мислих дали си струваше ние, учениците, да чистим парка цял ден, а посетителите след нас да го замърсят само за час? Знам, обаче, че си струва, защото природата и чистия въздух са истинското богатство за всички нас и жалко за тези, които не могат да го разберат! Знам, че нашето участие в такива дейности е от значение, защото примерът ни може да се окаже заразителен, поне за нашето поколение. Всички ние, участници в инициативата, искаме да съхраним природата жива и красива! ТИ, читателят на тези редове, сам реши - Дали и Ти Го Искаш Също?

Деница от 9-Б клас