Левски прекъсна серията на ЦСКА от 9 поредни победи в "А" група и удари лидера с 1:0 в големия двубой на българския футбол. Единственото попадение реализира дебютиращия в дербито Кристовао Рамос в 50-тата минута.

Двубоят започна с по-активни действия на символичните гости, но ударите на Присо, Дюлгеров и Янчев не донесоха сериозна заплаха за Илиев. "Сините" отвърнаха с безопасни шутове на Гаджев и Йовов.

В 41-та минута Калво беше изведен отлично в наказателното поле, но стреля в ръцете на Мболи. До края на полувремето Карачанаков и Присо опитаха късмета си, но не застрашиха вратата.

Още в началото на второто полувреме "армейците" имаха два добри шанса за гол, но първо Илиев изби изстрел на Мораеш, а 2 минути по-късно Карачанаков удари греда.

Веднага след това Йовов не се възползва от грешка в защитата на ЦСКА и стреля във вратаря, но в 50-тата минута Кристовао Рамос беше изведен от щастлив рикошет сам срещу Мболи и прати топката в далечния ъгъл, реализирайки единственото попадение в мача.

До края на двубоя възпитаниците на Стойчо Младенов натиснаха в търсене на изравнителен гол, но отличните намеси на капитана на Левски Пламен Илиев не позволиха победата да се изплъзне.

Първо в 64-тата минута стражът отрази удар на освободилия се от защитата Мораеш, а в 88-та минута "червените" стигнаха до най-чистото си положение, когато след едно разбъркване в наказателното поле Крачунов стреля от няколко метра, но Илиев блестящо спаси.

Карачанаков и Мораеш опитаха да изпросят дузпи за своите в средата на втората част, но единственото, което получиха, беше жълт картон за бразилеца. Почти всички играчи на Левски също бяха предупредени официално за тактически нарушения или бавене на играта.

Така Левски събра 53 точки и измести Локо (Пд) от четвъртото място, а ЦСКА остава с комфортен аванс на върха с 63 точки - 5 повече от втория Лудогорец.