Стотици жители на общината днес се включиха в кампанията “Да изчистим България за един ден”.  Най-малкият участник бе четиригодишният Иван, който заедно с баба си и живеещите в блок 50 и 51 в квартал “Васил Левски” почистваха междублоковото пространство.
Повече от 60 човека излязоха в ромската махала и почистиха района на блоковете 13,14 и 15. От общината осигуриха багери, които почистиха пътя от “Север”-а до ПИК-а. От общинската администрация и работещите в читалището чистиха градския парк.
Ученици от ПГТМ само за един час напълниха над 70 чувала с отпадъци от площ не по-голяма от 200 квадратни метра. Повечето от тях  – почти 60 чувала бяха пълни с пластмасови бутилки, изхвърляни край пътя между  Ботевград и Зелин. “Намерихме дори такива бутилки, които почти от 20 години не се произвеждат, което означава, че боклуците са се събирали дълго време” – коментираха учителите им.
Танцовият състав “Жар” от Трудовец почисти входа на селото – градинката и чешмата до фирма “Грамер”. За втора поредна година танцьорите чистят този район, косят тревата, засаждат цветя и белосват дърветата и бордюрите. Идеята им е да се грижат за градинката постоянно, а не само по време на кампании.
Членовете на “Ротари клуб” почистиха местността “Рудешки дол”. Най-напред бе почистен пътя, орязани са храстите, които бяха заели асфалта и правеха пътя трудно проходим за автомобил. Деца от училище “Н.Вапцаров” почистиха поляната на “Рудешки дол”, а след това си направиха пикник.