Инициативата да се изчисти България за един ден зарази доста хора и в Етрополе. На 5-те места, определени за почистване на територията на Етрополе - Пътя за гробищата, местността „Прогон”, Поляната при „Хаджирашовата чешма”, „Крайградски парк”, Поляната при чешма „Кърчишница” и Сметището по пътя за с.Бойковец днес се отзоваха 600 човека.
В почистване на поляната при “Хаджирашовата чешма” се включиха народният представител Емил Димитров, кметът инж. Богомил Георгиев, областният координатор на ГЕРБ Линко Лилов, председателят на Общинския съвет Христо Андреев. Младежката организация на ГЕРБ също се включиха в почистването на посочения район.
По-голяма част от общинската администрация работиха на сметището за село Бойковец. 
Повече от 1500  човека вчера са почиствали районите около фирмените пространства и училищните дворове.
Отделно от тази цифра днес на много места имаше организирани групи за почистване на околоблоковите пространства.
Навсякъде личеше, че хората наистина искат да се почисти града. Организацията също беше на ниво. На всички бяха раздадени работни ръкавици и чували за събиране на отпадъците. Големи камиони откарваха събраното.
Този ден поставя и своите въпроси. Лекарите имат една максима: "Най-доброто лечение е профилактиката". Не е ли така и в случая с чистотата? Та нали ако пазим чисто в средата, където живеем, работим, учим или просто пребиваваме за определено време, нямаше да се стига до мръсотията, която лъсна днес навсякъде. А се иска толкова малко, елементарна култура на поведение!