Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в мач от последния 30-ти кръг на "А" група, който се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Така момчетата на треньора Ивайло Петев спечелиха историческа първа титла за клуба, след като събраха общо 70 пункта - с една точка повече от днешния си опонент.

Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме след феноменално изпълнение от пряк свободен удар на Мирослав Иванов, който изпрати неспасяем шут от близо 20 метра с десния крак.

В края на първото полувреме червен картон получи защитникът на ЦСКА Грънчов, а малко след подновяването на играта под душовете бе пратен Дяков от тима на Лудогорец. Треньорът на червените Стойчо Младенов също бе изгонен, след като демонстрира безсилен. Единствено вярна се оказа прогнозата му преди мача, че няма да играе за равен, той просто помогна на тима му да загуби.

За отбелязване е, че "армейците" бяха лишени от огромна доза късмет - Пламен Крачунов удари гредите на два пъти след удари с глава, същото стори и Нджонго Присо след мощен изстрел с десния крак. Главният съдия Георги Кабаков показа два червени и общо 12 жълти картона.