Адвокатът на ЦСКА в Лозана Йън Блекшоу потвърди пред Sportal.bg, че лично се е заел с делото на българския шампион срещу БФС в Спортния арбитражен съд. Един от най-известните съдници в швейцарския съд, който е последна инстанция по международните спорове в спорта, за пръв път се заема да защитава интересите на който и да било клуб или играч в света в подобно дело. До момента Блекшоу е бил само съдия на 10 дела в КАС. Именно затова той бе потърсен от Sportal.bg, за да се изясни дали наистина той ще бъде за пръв път в ролята си на адвокат в подобен спор. Ето какво ни отговори известният правист.

Добър ден г-н Блекшоу, търсим ви от България относно делото, което нашият шампион заведе срещу Българския футболен съюз в Лозана. Можете ли да ни кажете нещо повече за този случай?
- Да, запознат съм с детайлите по делото, но не мога да ви дам никаква информация за него, защото аз съм представителят на ЦСКА и трябва да спазвам пълна конфиденциалност.

Значи именно Вие сте адвокатът на ЦСКА? Защото в България има слухове, че това не е така.
- Тези информации не са верни. Аз представлявам ЦСКА в това дело.

Какви според Вас са шансовете на ЦСКА да спечели?
- Както Ви казах, не мога да ви дам никаква информация. Трябва да спазвам пълна конфиденциалност. Единственото, което знам със сигурност, е, че решение на КАС ще има в началото на новата година.