Фирма „Биономикс” ще стопанисва открития плувен комплекс в Ботевград и през следващите три години. Срещу предложението за анексиране на договора гласува съветникът Христо Якимов. „Смятам, че общината трябва да проведе нов търг, на който да постигне по-изгодна наемна цена”, мотивира се той.
Фирма „Биономикс” е собственост на общинския съветник Методи Методиев от ГЕРБ. Той не участва в гласуването.

На днешното заседание съветниците гласуваха да бъдат отпуснати 6 500 лева за провеждане на тържествена заря-проверка пред паметника-костница на Ботевите четници в Скравена. Част от средствата са за покриване на разходите за път на военнослужещите, които ще провеждат зарята, и на военен духов оркестър.

По решение на ОбС ще бъдат отпуснати 500 лева за футболния турнир в памет на Стамен Николов, който се проведе на 26 май в Трудовец.

Гласувани бяха 400 лева за покриване на разходите на петима участници от Ботевград в традиционния национален поход „По стъпките на Ботевата чета” – Козлодуй – Околчица. Той започна на 27 май и ще приключи на 2 юни.

Общинският съвет подкрепи предложеното за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 500 лева на Радка Петкова от Ботевград. Вследствие на злополука тя е получила тежка открита фрактура на единия крак и се нуждае от възстановителни процедури.
Средствата за тази цел ще бъдат осигурени от собствени приходи на община Ботевград.