Областният управител на Софийска област Красимир Живков получи специален благодарствен плакет от Мария Лазарова - мениджър на кампанията „Да изчистим България за един ден”. Наградата беше връчена за добрата работа на Областна администрация при организирането и координирането на кампанията на територията на Софийска област.
Церемонията по награждаването се проведе на 30 май в Университетската ботаническа градина. Мария Лазарова изказа благодарност на Красимир Живков и подчерта, че резултатите, постигнати от Софийска област, са най-високи за страната /Софийска област е на първо място по количество събрани отпадъци и на второ място след област Бургас по брой участници в екокампанията, която се проведе на 12 май/.
Красимир Живков поздрави г-жа Политова, председател на УС и генерален директор на bTV Media Group, както и целия екип, участвал в реализирането на идеята България да стана част от глобалната инициатива Let's Do It World. Той изтъкна, че приоритет в работа на Областната администрация са и дейности, свързани с опазването на околната среда.