Днес кадетите на Балкан постигнаха победа във втория си мач от предварителната група на финалния турнир в Самоков. Те сразиха един от предварително считаните за фаворити тази група тим на Шампион 2006 с 69-63.

Зелените водеха през цялото времетраене на срещата и я спечелиха абсолютно заслужено, въпреки че играха на приливи и отливи. Очевидно воденият от треньора Димитър Пенчев отбор бе направил корекции след вчерашната - може да се каже - малко очаквана загуба на старта на шампионата от Черно море Варна с 53-57.

Започнаха много силно, изиграха добра първа четвъртина. Във втората в немалко периоди имаше спад в играта им, но въпреки това на полувремето имаха аванс от 9-10 точки. В третата и четвъртата части успяха на контролират хода на срещата постигнаха така необходимата им победа.

За да се класират сред първите четири тима, обаче, в оставащите три мача от групата не трябва да допускат втора грешка. Утре от 18.00 ч. играят с домакините от Рилски спортист, които нееднократно побеждаваха досега в първенството на зона Рила.

Резултатите от вчерашните мачове в група Б: Рилски спортист - Доростол 59-39 и Шампион 2006 - Овергаз 81-50.