Botevgrad.com публикува обръщение на кмета Георги Георгиев към читателите на сайта. То е по повод статията „Ботевград - семейното владение на кмета”, публикувана във вестник "Сега" на 4 юни 2012 год.

В обръщението се казва:

На нито един от документите /нотариални актове/, които удостоверяват собственост на семейството на кмета, за който и да било имот, не е отбелязано "секретно" или "строго секретно". Нещо повече - всички имоти, които притежава семейството ми - аз и съпругата ми, съгласно изискванията на закона, съм декларирал в публичния регистър на Сметната палата. Имотите на кмета са регистрирани и до тях има публичен достъп в сайтовете на още няколко ведомства, така че сътворителите и заявителите на някаква статия или сигнал във в-к "Сега", която не съм чел и не изявявам желание да чета, не е някакво откритие на нещо секретно или откритие, което не се знае от обществеността на община Ботевград, на която съм избран за кмет. Нещо повече - заявявам, че всичко това, което за пореден 15-ти или 20-ти път се изписа по страниците на един или друг вестник, обслужващ определени политически кръгове, поръчано на един или друг журналист за 100-200 лв., е просто поредният n-ти път, в който елементарни хора, мислещи се за "величия", не успели в политическите битки да се докажат като политически лидери, не успели да спечелят избори за кмет и общински съветници, се опитват да спекулират и манипулират общественото мнение. Ако "творците" на тези спекулативни и манипулативни изяви се знаеха от широката общественост на община Ботевград, на всички щяха да бъдат ясни техните подбуди. Защото тези "творци" в моите очи са едни жалки човечета, които за пореден път показват, че се страхуват от кмета на община Ботевград и в предстоящите избори. Кои са тези човечета? Един от тях - "дунавски влах", който с нищо не се занимава освен по цял ден да разхожда кучето си по измитите улици на Ботевград, да си дърпа брадата и да рисува Часовниковата кула винаги климнала на една страна. Другият - от с.Църквище, продължава да износва зелените си чорапи и кафявите си обувки, изживявайки се като "голям" бизнесмен, който не може да се примири, че не го избират вече два поредни пъти за общински съветник. Защото през мандат 1999 -2003 год. едно от заниманията му като общински съветник беше да участва в търгове и да изнудва хора за хиляди марки. Третият "творец" от тази манипулативна групичка, занимаваща се със спекулации за имотите на кмета, е онзи ограничен умствено и професионално човечец, който по цял ден разнася по улиците на Ботевград собствената си особа с костюм, вратовръзка, очила и празна чанта в дясната си ръка, от която, ако се отвори и обърне, няма да изпадне нито един лист. По същество той не се примири с факта, че след много години дундуркане на място без работа и с добра заплата, трябваше да бъде освободен поради пенсиониране.
Другият представител на тази група, сътворяваща спекулации с манипулативен характер около семейството на кмета и неговите имоти, е онова дребно човече, което се вее със стария си син шлифер по улиците на Ботевград, и то ежедневно в работно време, и се мъчи да доказва какъв голям "демократ" е. Той е този, които много бързо забрави, че хората помнят стореното от него в община Ботевград в годините на демократичния преход, когато с неговото пряко участие бяха унищожени работещите предприятия в икономиката на Ботевград, като "Чавдар", "Пластхим", "Керамичен завод", ДАП и др. В продължение на много години след това той се криеше от очите на хората и само пред избори, разчитайки на късата памет на някой от неговото обкръжение, се появява по улиците на общината.
Позволявам си да напиша това в сайта, като заявявам пред нормалните и здравомислещите хора, че семейството на кмета Георгиев няма придобити имоти по престъпен начин и с престъпно придобити финансови средства. Те са 5 недвижими имота в Ботевград и 3 недвижими имота в с.Новачене. Всички са придобити от семейството на кмета, спазвайки законите в Република България. Изповядани са за покупка и продажба пред нотариус, по договорени пазарни цени. Семейството ми не е купувало имоти от общината, която ръководя, въпреки че законът не ми го забранява. От нито един от придобитите имоти не се отказвам. Средствата, с които сме придобили тези имоти, са декларирани пред Сметната палата и също не са секретни. Това са заплатите на кмета и съпругата му, това са от продажбата на имоти, които са получени по наследство, това са 5 бр. банкови заеми от 3 банки, това са заеми от 2 физически лица и, разбира се, не на последно място, спестяванията на семейството от времето преди да бъда избран за кмет.
През 2004 год., по искане на една журналистка от Ботевград, Окръжна прокуратура извърши проверка на имотите на Георги Георгиев. След тази проверка продължих 8 години да бъда кмет, избран от хората. Ако някоя институция на Република България реши да извърши проверка на имотите на кмета, то уверявам ви, че нямам никакви притеснения и дори ще окажа пълно съдействие. Реших да поместя тези редове лично, за да се знае от онези, които четат сайта, каква е истината.
Между другото голямото ми внимание не е насочено към подобни спекулативни материали, изнесени от интриганти, а да изпълнявам задълженията си като кмет, като ежедневно решавам проблемите на гражданите, избрали ме да управлявам тази община, както и да изпълнявам обещанията, които съм дал, за да се случват нови и хубави неща - изграждане на нова спортна зала, нова детска градина, нов форум, канализации и водопроводи в селата и в.з. "Зелин”, спортни площадки, културни и обществени мероприятия и т. н. Считам, че до този момент изпълнявам отговорно и достойно своите задълженията пред избирателите.

С уважение към читателите на сайта,
Георги Георгиев - кмет на община Ботевград.