Отборът на Литва победи домакина Венесуела със 100-82 в първия си мач от група B на олимпийската квалификация в Каракас. Линас Клейза отбеляза 28 точки, с 13 е Калниетис, 12 има Поциус, а с 11 са Ясикевичус и Мачиулис. Най-резултатен за Венесуела бе играещият в НБА за Ню Орлиънс Хорнетс  Грейвис Васкес с 24.

След вчерашната си загуба от Ангола, Македония постигна успех във втората си среща в група D. Четвъртите в Европа се наложиха над Нова Зеландия с 84-62. Отново Маккейлъб вкара най-много за македонците - 23 точки, той завърши с дабъл-дабъл, като има и 11 асистенции.С двойни показатели е и Перо Антич със 17 точки и 10 борби, Тодор Гечевски завърши с 16 точки.

Доминиканската република спечели първия си мач с Корея с 95-85 и за корейците това бе втора поредна загуба. Доминиканците обърнаха мача в третата част. Ал Хорфърд от Атланта Хоукс бе най-резултатен за победителите с 30 точки, той сграбчи и 12 борби. В група A е още Русия, която почиваше, а днес ще срещне бронзовия медалист от първенството на Южна Америка.

Пуерто Рико нямаше проблеми с Йордания и постигна разгромна победа с 93-52. Високият 222 см Петер Рамос отбеляза 20 точки.  В спор за първото място в групата пуерториканците ще се изправят днес срещу Гърция.