Младежкият национален отбор на България до 20 години победи Португалия (20) в контрола, играна в столичната зала „Триадица”. Българите бяха по-силни и след като водиха през цялата продължителност на срещата, се наложиха с крайното 81-71. Утре португалците ще изиграят мач и с отбора на България до 18 години. Младежите пък продължават да се готвят в София, където ще се играе и Европейското първенство, дивизия В. То стартира съвсем скоро – на 12-и юли (четвъртък).
 
Ударно начало на срещата даде преднина на България и позволи на отбора да контролира събитията на терена още отрано. Серия от 12-0 в средата на първата четвърт даде преднина от 17 точки на състезателите на Любомир Минчев, а до края на първата четвърт тя бе намалена на 14 точки за 33-19. Португалците стояха далеч по-добре на терена през втората част и бяха равностойни на домакините, като на моменти разликата падна до 7 точки. На почивката пък българите водеха с 49-37.
 
Гостите продължиха с опитите за обрат и след подновяването на играта и въпреки че България не допусна това да се случи, разликата бе свалена до едва 5 точки. Така след 30 минути на терена резултатът беше 62-55, а победителят все още не беше ясен. Всичко обаче се реши след страхотни пет минути за българите – те записаха серия от 15-3 и в средата на последната част водеха с 19 точки. Въпреки че до края разликата пак бе намалена, България взе победата.
 
Димитър Димитров бе най-резултатен за България с 14 точки, като добави 6 борби и 4 асистенции. По 13 точки пък добавиха Тенчо Тенчев и Александър Везенков (6 борби). С 11 точки завърши Павлин Иванов, а с 10 – Георги Боянов.