Microsoft ще пусне в понеделник, 16 юли, бета версия на новия си пакет Office 2013 (споменаван и като Office 15), твърди USA Today. Това ще стане на пресконференция в Сан Франциско с участието на главния изпълнителен директор Стив Балмър.


Засега Microsoft не разкрива подробности за характеристиките на новия офис пакет. Очаква се финална версия на Office 2013 да се появи в началото на следващата година, месеци след пускането на Windows 8. Според предварителните информации, офис пакетът ще бъде тясно интегриран с новата операционна система на Microsoft.

В момента около 84% от компютрите по света използват Windows, отбелязва USA Today. Според изданието, много корпоративни клиенти все още не желаят да се откажат от Windows XP, а други, които ползват Windows 7 и Office 2010, едва ли ще сменят операционната система.

Пропускането на една-две версии позволява на компаниите да спестят средства. Същевременно, Microsoft е силно заинтересована потребителите да преминат към нова операционна система. В момента дори тече кампания за евтин ъпгрейд до Windows 8 (когато излезе на пазара) за потребители, които си купуват нови компютри с операционна система Windows 7.