200 000 евро кеш в два семейни сейфа на Диляна Грозданова, съпруга на скандалния бизнесмен Любомир Павлов е открила прокуратурата. Освен парите е имало и важни документи за акционерното участие на Павлов и семейството му във фирми, съобщи ТВ7.

Сейфовете се намирали в Общинска банка и са отворени във връзка с делото срещу Павлов и съдружника му Донев. Двамата бяха обвинени преди месец за пране на пари и документна измама и използване на документи с невярно съдържание. Сейфовете са били отворени часове след като стана ясно, че Павлов ще бъде даден на прокурор за крупни далавери в управлението на Общинска банка.

Вчера Столичният общински съвет (СОС) реши делото срещу Любомир Павлов и Васил Пиралков за Общинска банка да бъде възобновено. Това стана единодушно и без дебати с гласовете на присъстващите 46-ма съветници от ГЕРБ, БСП, Синята коалиция и ВМРО. Събраните документи и информация от работата на временната комисия към СОС по случая ще бъде изпратена в Софийска градска прокуратура. Комисията е установила, че има достатъчно данни за възобновяване на водените наказателни производства срещу Павлов и Пиралков заради противозаконното завладяване контрола върху управлението на банката.

В четвъртък следобед бяха обискирани и офиси на Огнян Донев. Обиските са извършени заради сигнала за пране на пари срещу него и съдружника му в "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев, който бе подаден в началото на 2011 година от техните съдружници при покупката на "Медийна група България" Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц.

По информация на в. "Преса" чрез измами Донев и Павлов са спестили на хазната 67 млн. лева. Единият сигнал, който се проверява е за сделки, чрез които "Елфарма" е прехвърлила 80% от акциите на Софарма на номинални цени, които са многократно под пазарните. В резултат държавата не е получила данъци за над 60 млн. лева. Повторно такава сметка била извършена две години по-късно, като тогава хазната е била ощетена със 7 млн. лв. "

През юни на Любомир Павлов и Огнян Донев бяха повдигнати обвинения. Павлов бе обвинен за три престъпления - пране на пари, документна измама и документи с невярно съдържание, а Донев само за пране на пари. Двамата останаха на свобода срещу 50 000 лева гаранция за всеки.