България започна със загуба участието си на турнира European Basketball Tour в София. Пред обидно малко публика в "Арена Армеец" националите паднаха от Турция с 65:70, но играха като равен с равен с тима на южните ни съседи. 

Николай Върбанов направи голям двубой и приключи с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби. Чавдар Костов добави 14 точки за нашите, които могат само да съжаляват, че не тръгнаха с победа в надпреварата. Силите им обаче не стигнаха в последните минути, когато турците взеха своето с повече опит и самочувствие в решителните отигравания.

Утре отново от 18,00 часа момчетата на Росен Барчовски срещат Полша.

Не повече от 1000 зрители заеха места в "Арена Армеец", като основната причина се оказаха скъпите билети, пуснати от организаторите на European basketball Tour - 10 лева. 

В трибуните бяха последните двама капитани на България - Тодор Стойков, завърнал се от родния си град Варна, за да се приготви за щастливо събитие. Всеки момент съпругата му Деница ще го направи за втори път баща до края на месеца. Двойката има двегодишен син Стилиян. 

Да гледа бившите си съотборници дойде и Стефан Георгиев, напуснал националния, за да лекува коляното си това лято. Палци на нашите стискаха още Тенчо Банев и Веселин Веселинов от Лукойл и Златин Георгиев от Левски.