Американския посланик Джеймс Уорлик изрази своята подкрепа към дейността на Клуба на завършилите стажантска програма за млади роми в Народното събрание, чийто председател е ботевградчанинът Радослав Христов – главен експерт „Интеграция на етносите” в общинската администрация. Това стана на специална среща в посолството на САЩ в София.
„Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик приветства представителите на Клуба, а след това изслуша и подкрепи нашите идеи за разширяване обхвата на стажантската програма чрез търсене на партньорство с Президентството и Министерския съвет. Желанието ни е да се предостави възможност за стаж на младите и образовани роми в тези две институции. Посланикът обеща да ни съдейства за реализиране на тази идея.
Другият проблем, който споделихме с него, е събарянето на ромски къщи в Пещера. Действително те са незаконни и трябва да се премахнат, но около 2000 човека ще останат без дом. На този етап Община Пещера няма възможност да им предостави други жилища. Ние поискахме от посланика да съдейства за забавяне на процедурата, докато се осигури алтернативен вариант за настаняване на хората”, сподели Радослав Христов. Той определи срещата с американския посланик като „много добре организирана и ползотворна”.
„Посланик Уорлик пожела на Клуба на разгърне своята дейност и да продължи да обединява млади и образовани хора от ромската общност, за да улесни интеграцията им в обществото”, допълни Радослав Христов. 

Ботевградчанинът Радослав Христов е от първата група роми, завършили стажантската програма в Народното събрание.