"Живеем в Цървулландия", заяви Фънки секунди след като станаха известни първите отстранени участници при SMS гласуването в "Мюзик Айдъл". Членът на журито не посрещна с одобрение зрителския вот и заяви сериозно или не, че се кани да емигрира.

Живото предаваане на "Мюзик Айдъл" наблегна на шоуто за сметка на музиката. Радващият се на изключителна виртуална популярност Иван Ангелов се оказа не особено обичан от конкурентите си в надпреварата. Обвинен от тях, че прекалява с ексцентричните си изяви, той заяви, че шоуто е важен елемент от подобни състезания и мимоходом нарече Фънки "оня дебелия".

Промоутърът, който преди време нарече един от явилите се на предварителните кастинги "шопар", се почувства засегнат и заплаши да изхвърли участника от Айтос.

Сценаристите на шоуто се опитаха да съчинят и любовна интрига за зрителите, но Пламена Петрова, предполагаемата любима на Денислав Новев, не демонстрира особена страст пред телевизионните камери.
За финал, водещите съобщиха, че тази вечер специален гост на предаването ще бъде Валентина Хасан, придобила неочаквана популярност с интерпретацията си на "Without You" на Марая Кери.