Около 500 рокери пристигнаха за откриването на Първи Балкански мотосъбор 2012, който се провежда на Урвишка поляна в село Боженица. Събитието бе открито с тържествен водосвет, отслужен от местните свещеници Панайот и Страхил. Веднага след това стартира първата игра за деня – бир-понг, в която първа награда бе 10 бири. Във втората игра Рокер-Покер се включиха любителите на покера и бързите скорости.
За да участват в събитието, продължават да пристигат любители на мощните мотори и красивата природа, съобщи наш репортер.
Мотосъборът ще продължи три дни. Главен спонсор на събитието е най-голямото рок заведение на Балканите - „Rock It”. В него ще вземат участие мото клубове от България, Сърбия, Македония, Словения, Румъния, Гърция и Турция. Програмата ще е интересна и разнообразна. Ще има много музика на живо, атракции и игри. Игрите са спонсорирани от „Джак Даниелс”, „Авенди”, „Карлсберг”, „Глобул", "МоторКо” и др.
Организаторите са взели всички необходими мерки за нормалното протичане на мотосъбора. Това се вижда още от пропускателния пункт.