Единствената ни представителка в борбата при дамите Станка Златева започна с чудесна победа на Олимпийските игри в Лондон, след като в първия си мач в категория до 72 кг надделя с 2-0 части над Василиса Марзалюк.

В първата част нито една от двете не стигна до точка, след което се стигна до клинч и българката избута с лекота съперничката си, за да вземе точка и да поведе с 1-0.

Във втория период Марзалюк стана много по-активна в стремежа си да се спаси от поражение, но Златева показа високата си класа,  в 86-ата секунда записа точка и по този начин спечели и втората част с 1-0.

В осминафиналите българката ще се изправи срещу представителката на Швеция Джени Франсон, която победи с 2-0 части американката Али Сю Бърнард, а мачът ще бъде малко след 16:00 часа.

Станка победи Джени Франсон в първия кръг на европейското първенство по борба през април 2011-та година в Дортмунд (Германия), а също така я победи и на турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров" през февруари в София. Шведката спечели квотата си за Лондон на квалификацията в българската столица в края на април.