Днес над западните райони ще бъде предимно слънчево. Преди обяд над Централна България все още на места ще има краткотрайни валежи, но около и след обяд ще спрат, а облачността ще намалеe, съобщават от Националния център по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Източна България, през по-голямата част от деня, облачността ще се задържи предимно значителна, с валежи и гръмотевици. Северозападният вятър временно ще се усили - в Дунавската равнина и по морския бряг ще бъде умерен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София 25°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - около средната стойност за август.
Над планините в Централна и Източна България ще има значителна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Над масивите в западните райони облачността ще намалее и около и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20°, на 2000 м около 12°.

По Черноморието ще има значителна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.