В понеделник - 27-ми август, от 18:00 ч. в малкия салон на читалище 'Христо Ботев", ще се проведе редовното отчетно-изборно събрание на сдружение "Баскетболен клуб Балкан" -  Ботевград. На събранието ще се направи финансов отчет за дейността на клуба за 2011-та година, както и ще се избере ново ръководство на клуба. 

Да припомним, че в края на юни ръководството на БК Балкан и Община Ботевград, в лицето на кмета Георгиев, се споразумяха да обединят усилия и средства в името на възходящото развитието на спорт №1 в Ботевград. На тази среща лично кметът се ангажира да осигури 500 хил. лева за представителния мъжки отбор, с които да се селектира отбор, който да атакува призовите места в класирането на предстоящия сезон на НБЛ. Същевременно бе договорено настоящото ръководство да продължи да управлява и развива детско-юношеската школа на Балкан. На срещата бе уточнено, че  тези намерения трябва да бъдат официализирани на Общо събрание на клуба, което да избере ново ръководство.  

От ръководството на клуба се обръщат с молба към всички членове, който не са платили членския си внос за 2011-та година, да го направят непосредсвено преди началото на Общото събрание.