„Общинското ръководство започва да работи по идеята градския парк на Ботевград да бъде обновен. Ще разработим специален проект и ще привлечем средства, за да превърнем парка в място за отдих с много атракции както за малките, така и за възрастните”. Това заяви кметът Георги Георгиев пред наш репортер. Той не скри, че идеята се е родила при последното официално посещение на делегация от Ботевград в побратимения град Саранск. „Парковете, които видяхме там, са впечатляващи не само по мащабите си, но и с многото модерни съоръжения, които предлагат развлечения за всички възрасти” – заяви Георги Георгиев.
Делегацията от Ботевград бе поканена в Саранск за честванията по повод „Хилядолетие на обединението”. В края на август в Саранск се честваха хиляда години от присъединяването на народа на Мордовия  към Русия. Лично президентът на Русия Владимир Путин присъства на тържествата в Саранск. Пред публика от близо 200 хиляди души премина празничен дефилир, с над 50 0000 участници. Кулминацията на тържествата бе грандиозно авио-шоу.
Кметът на Ботевград  Георги Георгиев бе приет от кмета на Саранск Пьотр Тутаев, а след това и от министър председателя на Мордовия Владимир Сушков, който миналата година посети Ботевград в качеството си на градоначалник на Саранск.