Въпреки жегата, под сенките, тази вечер на площада присъстваха доста хора на закриването на предизборната кампания на нашия съгражданин Марин Маринов.
Той е кандидат за народен представител от ПК ГЕРБ-СДС в 26 МИР на Софийска област . Тъй като нямаше външни гости, закриването направиха председателят на Етрополската структура на ГЕРБ Венета Гергова и кандидатът за народен представител Марин Маринов. 
След като изтъкна направеното до сега, Венета Гергова прикани присъстващите да гласуват в неделя за нашия съгражданин, което е уникален шанс да помогне от най-високо място – Народното събрание. за по-нататъшното развитие на града и общината.
Самият кандидат също призова своите съграждани да гласуват за него, като за човек, когото познават много добре и който ще продължи да работи да види града си с по-добро бъдеще.
Към присъстващите той се обърна с думите:
„Приятели, благодаря Ви, че днес ни подкрепихте с присъствието си на заключителния концерт на ГЕРБ-СДС в Етрополе!
Не се срамувам и не се страхувам да искам подкрепата Ви. Не съм излъгал, не съм откраднал, не съм обидил човек в живота си. Искам и мога да работя за по-доброто ни бъдеще!” 
Ако той влезе в Парламента, ще бъде четвъртият етрополец - народен представител, след Райна Колова в соцвремето, професор Герчев и Спас Мулетаров от началото на промените.
Не малко от присъстващите на площада се сдобиха с бели летни фанелки с лика на Бойко Борисов и с агитационна картичка на кандидата с номер 5 на бюлетината на коалицията  и 104 на преференцията му.
Вечерта завърши с концерт на Етрополската група „Авангард”.