От 2013-та година България вече няма да бъде най-бедната страна в Европа. В момента страната върви по правилния път на развитие и така трябва да продължава, заяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. По думите му, държавата ни е постигнала най-добрите нива по отношение на конкурентноспособността и може реално да се очакват вдигане на доходите на българите.

В деня на Съединението премиерът Бойко Борисов посети училище „Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив, където предстои да бъде изградена многофункционална спортна зала на стойност 1 млн.лв. За националния празник, заедно с министър-председателя в Пловдив пристигнаха и министрите Симеон Дянков, Сергей Игнатов и Свилен Нейков.

В този момент премиерът инспектира строежа на Спортен комплекс- покрит Колодрум „Цар Симеон", където стартират дейностите по довършителния етап от изграждането на залата.

Съединението не е политически акт, а духовен, защото се основава на вярата и надежадата, каза по време на тържествения молебен по повод 127 години от Съединението на България Негово Високопреосвещенство митрополит Николай.

Кулминацията на официалното честване на 127-мата годишнина от Съединението е тържествената заря-проверка от 20.30ч. тази вечер, на която ще присъстват Президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.