Лукойл Академик изигра днес първата си предсезонна контрола. Той победи намиращия се на подготовка в Правец Арис BSA 2003 Солун с 58-52 (17-11, 8-10, 19-16, 14-15).

 Пролича, че и двата отбора се намират в самото начало на своята подготовка. Това се отрази главно на резултатността, като особено показателна за липсата на точност бе втората четвъртина.

Българският шампион не позволи на своя съперник да поведе нито веднъж в мача. Гръцкият тим само успя на два пъти да се доближи до една точка - във втората части и три минути след началото на последната.

Най-резултатни за победителите с по 14 точки са Хийт и Уоткинс. С 11 точки е Мохамед Абукар, с 9 - Девин Грийн.

За Арис най-много точки отбелязаха американците Ориън Оутърбридж - 14, и Клиф Колимън - 12, със 7 е третият янки Чейз Саймън. За високия 206 см Оутърбридж, дошъл в Арис от колежанския тим на Роуд Айлънд Рамс, това е начало на професионалната му кариера.

За тима на Арис не можа да вземе участие Александър Везенков. Той е получил контузия по време на подготовката. За Лукойл Академик не игра  Божидар Аврамов, който е с националния отбор на България..